Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το μυστικό για να γεννήσετε τρίδυμα!

Αν ταξιδέψεις στην Ανατολή, στις πατρίδες του Χριστιανισμού, συνειδητοποιείς πόσο στενή είναι η σχέση του με τον Ισλαμισμό. Άλλωστε, μέχρι τον 8ο αιώνα πολλοί βυζαντινοί θεωρούσαν το Ισλάμ "χριστιανική αίρεση"!
Ένας ορθόδοξος χριστιανός είναι πολύ πιο κοντά μ' έναν μουσουλμάνο Σούφι παρά μ' έναν Αμερικάνο προτεστάντη...
Το 20% των Σύριων είναι χριστιανοί. Απ' το 1970, που ανέβηκε στην εξουσία ο Άσαντ, νιώθουν πολύ ασφαλείς. Η οικογένεια Άσαντ ανήκει σε μια ισλαμική αίρεση, τους Αλεβίδες, που οι "ορθόδοξοι"-σουνίτες μουσουλμάνοι τους αποκαλούν ειρωνικά "μικρούς χριστιανούς"...
Στα λαϊκά στρώματα του συριακού λαού επικρατεί έντονος συγκρητισμός. Μουσουλμάνοι επισκέπτονται ως προσκυνητές χριστιανικά μοναστήρια, και αντιστρόφως!
Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ένας άγιος του Σουφισμού, ο Νέμπι Γιούρι. Μάλλον ταυτίζεται με τον Ουρία τον Χετταίο της Βίβλου. Χιλιάδες χριστιανοί κοιμούνται στον τάφο του για να βρουν κάποια θεραπεία.
Κάποια μέρα μπήκαν κλέφτες στον τάφο του αγίου και βούτηξαν μερικά αφιερώματα. Ο σεϊχης-υπέυθυνος του προσκυνήματος τον κατσάδιασε τον άγιο: "νομίζω πως πρέπει να προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου", του είπε.
Απ' την άλλη μεριά, το χριστιανικό μοναστήρι της Παρθένου της Σεϊντάγια γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων μουσουλμάνων γυναικών που έχουν πρόβλημα τεκνοποιίας. Έρχονται το βράδυ, κάνουν τάματα και κοιμούνται σε μια κουβέρτα μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας.
Ορισμένες πίνουν κι απ' το λάδι της καντήλας της, και οι πιο τολμηρές τρώνε και το φιτίλι!
Μια κοπέλα απ' την Ιορδανία ήταν τόσο απελπισμένη που κατάπιε 20 φιτιλάκια!
Σε εννιά μήνες γέννησε τρίδυμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: