Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Θρησκεία και σεξουαλικότητα

Η αλήθεια είναι πως στην παράδοση πολλών λαών το σεξ ταυτίζεται με την ανηθικότητα.
Οι Χριστιανοί, λ.χ., θεωρούν το προγαμιαίο σεξ "πορνεία", και γι' αυτό απαιτούν να στηθεί το ζευγάρι μπροστά σ' έναν ιερέα που θα διαβάσει κάποια "μαγικά" κείμενα και μετά από μισή ώρα, ως εκ θαύματος, αυτό που μέχρι τότε ήταν βδελυρό κι απαγορευμένο μετατρέπεται σε θεμιτό κι ευλογημένο.
Μελετώντας ψύχραιμα την ανθρώπινη ιστορία καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως την "ανηθικότητα" του σεξ επέβαλαν τα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με αυτό και, κυρίως, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που αφάνισαν ολόκληρους λαούς, και οι ανεπιθύμητες (εκτός οικογένειας) εγκυμοσύνες που επιβάρυναν το κοινωνικό σύνολο.
Στην εποχή μας όμως διαθέτουμε τα μέσα να εξουδετερώσουμε τις επικίνδυνες παρενέργειες του σεξ.
Οπότε, δεν υπάρχει πλέον λόγος να το δαιμονοποιούμε.
Αν ζούσε σήμερα ο φιλόσοφος Ιησούς θα μας έλεγε: "δεν φτιάχτηκε ο άνθρωπος για την ηθική αλλά η ηθική για τον άνθρωπο"!
Και θα μας εξηγούσε πως θρησκεία και σεξουαλικότητα, ως δημιουργικές και ζωτικές δυνάμεις της ζωής, μπορούν και επιβάλλεται να συνυπάρχουν...ική που ψυχαναγκάζει τον νθρωπο αι φέρνει στη ζωή του μιζέρια και στέρηση δεν είναι χριστιανική...

3 σχόλια:

Unknown είπε...

κάνε μια επίσκεψη στο ''λοιμοδών '' και ενημερώσου για την πρωτοφανή αύξηση των νοσημάτων ,που είχε για χρόνια εξαφανιστεί ή παγώσει η μετάδοσή τους και ξαναγράψε το ποστάκιον .Δεν πρόκειται πιά για ηθική ή ανηθικότητα ,γιατί το θέμα αυτό χωράει πολύ κουβέντα ,αλλά για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!!!!!Πέρα από την υγεία ,χαλάνε βαθύτερες έννοιες στα άτομα που ως υπόβαθρο έχουν την εσωτερική ανάγκη για συνύπαρξη.Εξάλλου ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

πώς δεν θυμήθηκες και το άλλο?
Τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος!

Unknown είπε...

ο δαίμων του τυπογραφείου ,το λοιμωδών με ω-όχι σαν μια κοπελιά που επιμένει την λέξη ιδιοκτήτης να την γράφει ,ιδιωκτήτη .Σ' ευχαριστώ που με βοηθάς να κάνω μιά επανάληψη σε ζητήματα ουσίας ,η δε μετάνοια ζωή αιώνιος !!!