Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ας μιλήσουμε λίγο για τη Βίβλο.... (B')

Νομίζω πως το 'χω ξαναπεί: εκείνο που σώζει το χριστιανισμό είναι ότι σχεδόν κανένας πιστός του δε διαβάζει τη Βίβλο. 
Γιατί αν τη διάβαζε θα έφευγε τρέχοντας! Μόνο άνθρωποι που δεν έχουν σώας τας φρένας μπορούν να πάρουν στα σοβαρά όσα γράφονται στο "Ιερό Βιβλίο"...
Ολόκληρο το έργο προσπαθεί να μας πείσει πως μια άξεστη φυλή τσοπαναραίων είναι ο "εκλεκτός λαός του Θεού". 
Το πράγμα δεν είναι μόνο γελοίο αλλά και αντιφατικό. Πριν λίγες αράδες διαβάζαμε πως ο Θεός είναι δημιουργός και πατέρας όλων των ανθρώπων. Πώς γίνεται να μεροληπτεί τόσο ξετσίπωτα υπέρ μια χούφτας βοσκών και μάλιστα, όπως η ίδια η Βίβλος τους αποκαλεί, "σκληρόκαρδων"?
Η ιστορία ξεκινάει χωρίς πολλά-πολλά. Ένας άγνωστος άνθρωπος, ο Αβραάμ, παίρνει στα καλά καθούμενα μια εντολή απ' το Θεό να ξεσπιτωθεί  και να μεταφερθεί σε μια άλλη χώρα που θα του υποδειχθεί θαυματουργικώς. 
Και φτάνει με τη γυναίκα του Σάρα στην Αίγυπτο, όπου την παρουσιάζει σαν αδελφή του γιατί, δήθεν, η εβδομηντάρα Σάρα ήταν πανέμορφη κι οι ντόπιοι μπορεί να σκότωναν τον καημένο τον Αβραάμ για να του την κλέψουν.
Όμως ο ίδιος ο Φαραώ την ερωτεύτηκε και την πήρε γυναίκα του κι έδωσε στον Αβραάμ του κόσμου τα πλούτη.
Βρε δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι.
Σιγά μην ήταν τόσο λιγούρης ο Φαραώ να περιμένει τη γριά Σάρα του αρχιτσέλιγκα για να δει χαρά στα σκέλια του. Και σιγά μην έβλεπε ο ίδιος ο Φαραώ, ο παντοκράτορας Μεσογείου και Αφρικής, το κάθε θηλυκό που περνούσε τα σύνορα του τεράστιου κράτους του...
Η πλάκα είναι πως η Βίβλος αποτελεί πράγματι ανάγνωσμα ακατάλληλο για ανηλίκους. Το τι πολυγαμία και αιμομιξία πέφτει δεν περιγράφεται.
Ο Θεός, βέβαια, ουδόλως ενοχλείται από τέτοιες παρεκτροπές. Μόνο ο καημένος ο Αυνάν του έφταιγε, που το μόνο που έκανε ήταν να εκσπερματώσει έξω απ' τη μήτρα της χήρας του αδελφού του. 
Αλλά ξέσπασε το θυμό του και στους Σοδομίτες, χωρίς να διευκρινίζεται ποια ακριβώς ήταν η αμαρτία τους. 
Αφήνεται μια υποψία πως πρόκειται για ομοφυλοφιλία, επειδή, λέει, οι ντόπιοι λιμπίστηκαν τους δύο αγγέλους που φιλοξένησε ο Λωτ και ήθελαν να τους βιάσουν!
Όμως αυτό δεν λέει τίποτα. Γιατί δεν ξέρουμε ούτε τι φύλο ήταν οι άγγελοι ούτε λεπτομέρειες για τη σωματική τους κατάσταση απ' τη μέση και κάτω. Η Βίβλος λέει μόνο πως ο Λωτ προσπάθησε να τους σώσει προσφέροντας ως αντάλλαγμα τις παρθένες κόρες του. Αν οι Σοδομίτες ήταν ομοφυλόφιλοι, το αντάλλαγμα του Λωτ δεν είχε καμία αξία!
Πάντως, τις δυο κόρες του ο Λωτ τις ξεπαρθένεψε αργότερα ο ίδιος, και έκανε μαζί τους παιδιά! Κι αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά η ίδια η Βίβλος!
Ήμαρτον Θεέ μου...

1 σχόλιο:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο Αβραάμ έπρεπε να ανακηρυχθεί άγιος- προστάτης των νταβατζήδων! Απορώ πώς δεν το σκεφτήκανε...