Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Το μυστήριο του Ιησού (ΚΕ)’ - Οι συγγενείς του Ιησού.

Το γενεαλογικό δέντρο του Ιησού που παραθέτουν δύο απ’ τους τέσσερις Ευαγγελιστές είναι μια απ’ τις τραγικότερες σελίδες του Χριστιανισμού.
Οι μαρτυρίες είναι τόσο ασυμβίβαστες μεταξύ τους που δεν συμφωνούν ούτε στο όνομα του παππού του Ιησού! 39 γενιές περιλαμβάνει ο ένας κατάλογος, 74 ο άλλος. 
Κάποιοι χριστιανοί απολογητές προσπάθησαν να δώσουν κάποιες ερμηνείες αλλά τα θαλάσσωσαν ακόμα περισσότερο! Και κατέληξαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας...
Το χειρότερο όμως είναι πως και απ’ τους δυο καταλόγους προκύπτει ότι οι αρχικοί συγγραφείς τους θεωρούσαν δεδομένο πως ο Ιησούς ήταν 100% άνθρωπος. 
Γι’ αυτό και τον θεωρεί ο μεν ένας απόγονο του Αβραάμ ενώ ο άλλος του Αδάμ! Εννοείται πως το "Άγιο Πνεύμα" δεν αναφέρεται στη γενεαλογία...
Για τη γενιά της Μαριάμ δεν γίνεται λόγος στα Ευαγγέλια. Μόνο πως ήταν συγγενής της Ελισάβετ, της μητέρας του Ιωάννη του Bαπτιστή. 
Ότι κατάγεται απ’ τη γενιά του Δαβίδ είναι μεταγενέστερο χριστιανικό παραμύθι. 
Και τα ονόματα των γονιών της, Ιωακείμ και Άννα, αναφέρονται μόνο σ' ένα απόκρυφο Ευαγγέλιο. Τη λεπτομέρεια αυτή οι Χριστιανοί έσπευσαν να την αποδεχτούν ενώ το υπόλοιπο κείμενο το απέρριψαν ως "αιρετικό"!. Κόλαση αυθαιρεσίας δηλαδή...
Στη χριστιανική Βίβλο αναφέρονται και τα ονόματα των 4 αδελφών του Ιησού, ενώ βεβαιώνεται πως είχε κι αδελφές. Πανικός στους Χριστιανούς. Για να έχει ο Ιησούς αδέλφια θα πρέπει η Παναγία να έκανε σεξάκι, να έσπασε η παρθενιά της, ίσως είχε και οργασμούς... φρίκη, φρίκη!
Οπότε κατασκεύασαν το μύθο πως τα "αδέλφια" του Ιησού ήταν γιοί του Ιωσήφ από άλλη γυναίκα.
Έλα μου όμως που η Καινή Διαθήκη αποκαλεί τον Ιησού "πρωτότοκο" και στο καπάκι βεβαιώνει πως ο Ιωσήφ δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Μαριάμ ως τη γέννηση του πρωτότοκου Ιησού, άρα μετά του έδωσαν και κατάλαβε; Το λέω κι ανατριχιάζω...
Ο Ιάκωβος ήταν ένα απ’ τ’ αδέλφια του Ιησού που η ύπαρξή του βεβαιώνεται ιστορικά απ’ τον ίδιο τον Ιώσηπο (ο οποίος δεν κάνει λόγο για τον ίδιο τον Ιησού!). 
Ο Ιάκωβος ήταν διάδοχος του Ιησού στην ηγεσία του κινήματός του. Και θανατώθηκε απ’ τους Ιουδαίους το 62 μ.Χ. 
Γενικά, στην ηγεσία των πρώτων χριστιανών επικράτησε πνεύμα απόλυτης οικογενειοκρατίας. Τον Ιάκωβο διαδέχθηκε έτερος συγγενής, ο Σίμων του Κλωπά μέχρι την οριστική καταστροφή της Ιουδαίας απ’ τους Ρωμαίους στις αρχές του β’ αιώνα.
Παλιές συριακές παραδόσεις αναφέρουν πως κι ο Θωμάς ήταν αδελφός του Ιησού και μάλιστα δίδυμος. 
Στις απόκρυφες Πράξεις του Θωμά, αυτός εμφανίζεται απαράλλαχτος στην όψη με τον Ιησού ώστε κάποιοι να τον μπερδεύουν με τον "αναστηθέντα"! 
Αλλά κι ο ευαγγελιστής Ιωάννης τον αποκαλεί "Δίδυμο". Σημειωτέον πως στα εβραϊκά Θωμάς σημαίνει "δίδυμος". Δίδυμος αδελφός ποιου αν όχι του Ιησού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: